Ontdek in 3 stappen jouw bevlogenheid

Bevlogenheid geeft vleugels: de tijd vliegt voorbij en het maakt je gelukkig. Maar hoe word je nu bevlogen? En hoe blijf je bevlogen? Ik heb drie stappen die je zullen helpen om elke morgen met plezier aan de dag te beginnen.

Ontdek je passie

Je kent vast wel iets waar je goed in bent. Je noemt dit talent, maar kost dit talent je energie of geeft dit talent je energie? Enkel de talenten die je energie geven en/of waar je vrolijk van wordt, zijn talenten vanuit je passie. De andere noem ik expertise. Het is goed om een lijst te maken van de talenten die je energie geven. Deze talenten vormen je passie. Leven vanuit je passie maakt je gelukkig! 

Kijk naar je effectiviteit

Hoe gebruik je nu deze talenten-vanuit-passie? Ben je je bewust dat wat je doet het juist is op het juiste moment? Dan gebruik je je talenten effectief. Of merk je juist dat je gedrag niet begrepen wordt? Dan gebruik je talenten hoogstwaarschijnlijk niet effectief. Het is goed om voor jezelf een lijst te maken over hoe je je talenten inzet. Effectieve inzet van je talent geeft je extra tijd en energie.

 

Zoek de juiste omgeving op

Waar en wanneer gebruik je nu deze talenten-vanuit-passie? Ontdek je dat anderen je talenten zien? Of merk je dat je gedrag overkomt en door anderen begrepen wordt? Dan zit je in de juiste situatie. Dit is een situatie waarin je talenten tot zijn recht komen. Het is goed voor jezelf een lijst te maken van situaties waar je je talenten effectief gebruikt. Elke dag zijn er situaties die beroep doen op de effectieve inzet van je talenten: je werk of school, je vrienden en familie, of de supermarkt in je zoektocht naar de juiste ingrediënten voor het maken van een maaltijd. De situaties waar jij je thuis voelt zullen de kracht van je talenten verdubbelen!

 

Auteur: Reinhilde van Zutphen de Roy

Lees 2349 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
drs Reinhilde van Zutphen de Roy

"Laat mensen doen waar ze goed in zijn en stimuleer dit op zo’n manier dat ze dit weten te gebruiken in hun dagelijkse leven. Op basis van dit gedachtegoed heb ik Roy's Rose Compass ontwikkeld. Ik sta iedere keer weer versteld van de innerlijke kracht, de mogelijkheden, de middelen en het zelf oplossend vermogen van mensen. Om dat in ieder mens naar boven te halen is een uitdaging, die mij elke dag weer veel plezier en voldoening geeft."

Nieuwsbrief

  1. E-mail adres:
    Vul uw email adres in.
  2. Voornaam:
    Vul uw voornaam in.
  3. Achternaam:
    Vul uw achternaam in.

Contact

Roy's Rose Compass

De Kil 46-48

8255 RR Swifterbant

T: 0321-322457

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.