Op naar de finale!

Ik heb niets met voetbal, maar wat heb ik genoten van het Belgische elftal en wat geniet ik van het Nederlands elftal dit WK. Van Gaal krijgt kritiek en bewondering, omdat hij de spelers in diverse scenario's weet in te zetten. Elke keer afwachten: wordt het plan A of plan B of toch...?  Afhankelijk van de concrete situatie die zich op dat moment voordoet, durft hij teamleden van plek te laten veranderen waardoor het team excelleert en het spel beter wordt. Zo koppelt hij het juiste talent aan de juiste context! Ik vind het knap dat Van Gaal kijkt naar de veranderende omgeving waarin het team moet spelen. Hij weet het beste te halen uit de individuele spelers en het gehele team. Dat is pas omgaan met talenten! Het resultaat is zichtbaar, want de halve finale is gehaald. 

5 tips voor veranderingen binnen teams
Wat kunnen we daarvan leren voor onze eigen teams in de organisatie? Ik weet niet of jullie dit herkennen, maar als je iets nieuws wilt met je team, liggen er vaak heel wat hobbels op de weg. Daarom geef ik je graag 5 tips om veranderingen in je team door te voeren.

1. Benoem je doel
Net als in het voetbal willen teams weten waar ze aan toe zijn. Bij veranderingen kunnen ze niets met vage plannen, wel met concrete doelen voor ogen. Geef aan wat de verandering is, waartoe deze verandering moet leiden en hoe lang het duurt. 

2. What's in it for me? 
Kijk naar je individuele teamleden. Wat zijn hun competenties en in welke situatie komen deze het beste aan bod? Kijk dus niet naar de functie. Kijk naar de rol die lek teamlid in de verandering kan invullen. 

3. Leg enthousiast uit en luister! 
Vertel enthousiast hoe jij de verandering ziet en waar jij elk teamlid op basis van hun competentie in de nieuwe taak wil inzetten. Luister naar de teamleden met weerstand. 

4. Ga van comfort naar groei
Ga samen met je team uit de comfortzone van het bekende, zoek in de overgangsfase naar balans door samenwerking en ontdek in de verandering de groei van het team en de resultaten van het team.

5. Excellent team
En het team? Het zal ten eerste begrijpen waarom veranderingen nodig zijn. Ten tweede voelt het team zich hecter verbonden met elkaar en met de organisatie. Tot slot ontdekt het team zichzelf en ziet het team hoe excellent het is! 

Hulp nodig?
Kan uw team nog wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op om te zien wat wij voor uw team kunnen betekenen. 

 

Lees 4159 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
drs Reinhilde van Zutphen de Roy

"Laat mensen doen waar ze goed in zijn en stimuleer dit op zo’n manier dat ze dit weten te gebruiken in hun dagelijkse leven. Op basis van dit gedachtegoed heb ik Roy's Rose Compass ontwikkeld. Ik sta iedere keer weer versteld van de innerlijke kracht, de mogelijkheden, de middelen en het zelf oplossend vermogen van mensen. Om dat in ieder mens naar boven te halen is een uitdaging, die mij elke dag weer veel plezier en voldoening geeft."

Nieuwsbrief

  1. E-mail adres:
    Vul uw email adres in.
  2. Voornaam:
    Vul uw voornaam in.
  3. Achternaam:
    Vul uw achternaam in.

Contact

Roy's Rose Compass

De Kil 46-48

8255 RR Swifterbant

T: 0321-322457

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.