onderwijs

Talentontwikkeling in het onderwijs

Benieuwd hoe je als docent alles uit een leerling haalt wat er in zit? Of wil je weten hoe je als docent je kwaliteiten nog meer kunt inzetten zonder extra inspanning?

Ook weet elke onderwijsinstelling op welk gebied haar sterke punten liggen. Dat is geweldig. Maar de eisen binnen het onderwijs worden steeds ingewikkelder.

Basisonderwijs

Voor het basisonderwijs blijft de vraag: Hoe zorg je er als docent voor dat een leerling er alles uithaalt wat erin zit? Hoe ontdek je naast de bekende lesstof, waar kinderen nog meer van willen weten? Met behulp van RRCompass is dat niet zo moeilijk. RRCompass legt persoonlijke intrinsieke motivatie, talent, competentie, gedrag en emotie van de leerling bloot, waardoor met gemak richting wordt gegeven aan de koers die de leerling het best binnen het onderwijs kan volgen. Als in een vroeg stadium namelijk al bekend is, waar de talenten van een leerling liggen en hoe een leerling het best leert (leervoorkeuren), wordt de kans op succes en een gelukkig leven vele malen groter. En dat is misschien wel het mooiste wat je als docent aan een leerling kunt meegeven…en Roy's Rose Compass is al inzetbaar vanaf groep 5 van de basisschool! Wat ons betreft neemt een kind een schatkist mee uit het verleden om elke dag te kijken wat voor moois erin zit. 

Voortgezet onderwijs

Voor het voorgezet onderwijs geldt dat elke docent passie heeft voor zijn of haar vak! Maar helaas… de gewenste situatie komt niet altijd overeen met de werkelijkheid. Met RRCompass kan je vanuit je passie voor je vak je talenten  blijven inzetten, waardoor je boeiend en interessant blijft voor het gros van je studenten. Met RRCompass krijg je daarbij inzicht in de specifieke talenten en leervoorkeuren van je studenten. Zo ontstaat een geweldige mix van geven en nemen.

Talentontwikkeling binnen teams

Een verlengstuk van de individuele docent is natuurlijk het team. Veel mensen, dus ook docenten, merken dat hun talenten binnen het team dikwijls niet aan bod komen. En hoe kun je dan van elkaars talenten gebruik maken? RRCompass helpt je een team te smeden, dat aansluit op ieders talent én op de filosofie van de onderwijsinstelling.

Nieuwsbrief

  1. E-mail adres:
    Vul uw email adres in.
  2. Voornaam:
    Vul uw voornaam in.
  3. Achternaam:
    Vul uw achternaam in.

Contact

Roy's Rose Compass

De Kil 46-48

8255 RR Swifterbant

T: 0321-322457

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.